Hoe verbeter ik mijn SEO?

Kevin Kluiters
SEO Optimalisatie - Sfeerafbeelding
Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Daarvoor is zoekmachineoptimalisatie, ofwel SEO, van groot belang. SEO is een continu veranderend vakgebied en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en trends te ontdekken. In deze blog neem ik je daarom mee in de nieuwste trends en toepassingen op het gebied van SEO.

1. E-A-T

E-A-T, en dan bedoel ik niet de vertaling: "eten". E-A-T, staat voor expertise, authoritativeness en trustworthiness. Het is een belangrijk onderdeel geworden van het algoritme van Google. Dit houdt in dat Google steeds meer belang hecht aan de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van de informatie op een website. Zorg er daarom voor dat de content op jouw website van hoge kwaliteit is en dat het duidelijk is wie de auteur is en welke expertise deze persoon heeft.

2. Voice search

"Hey Siri" Wellicht begroet jij je device ook dagelijks. Voice search is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Mensen stellen vragen aan hun smart speaker of aan hun smartphone. Dit betekent dat er steeds meer gesproken zoekopdrachten worden uitgevoerd. Het is belangrijk om hier op in te spelen door middel van longtail zoekwoorden en het gebruik van natuurlijke taal in de content.

3. Featured snippets

Een featured snippet is het antwoord dat Google bovenaan de zoekresultaten toont. Het is een korte samenvatting van het antwoord op de zoekopdracht. Door middel van het optimaliseren van de content op jouw website kun je de kans vergroten dat jouw website als featured snippet wordt weergegeven.

4. Lokale SEO

Lokale SEO is belangrijk voor bedrijven die zich richten op een specifieke regio. Door middel van lokale SEO kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf goed gevonden wordt in de lokale zoekresultaten. Dit kan bijvoorbeeld door het claimen van jouw Google Mijn Bedrijf-pagina en het toevoegen van lokale zoekwoorden in de content.

5. Video content

Video content wordt steeds belangrijker voor SEO. Het is belangrijk om te zorgen voor goede video content op jouw website. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van productvideo's of tutorials. Video's zijn ook goed voor het engagement op jouw website.

6. Mobile-first indexering

Google maakt steeds meer gebruik van mobile-first indexering. Dit betekent dat de mobiele versie van jouw website belangrijker is dan de desktopversie. Zorg er daarom voor dat jouw website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten.

Is jouw SEO nu helemaal geoptimaliseerd?

SEO is een continu veranderend vakgebied. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Door middel van het toepassen van deze trends en toepassingen kun je ervoor zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in zoekmachines en je meer verkeer naar jouw website trekt. Zorg er daarbij wel voor dat je een goede balans houdt tussen de SEO en de kwaliteit van de content op jouw website.

Wij helpen je graag met verbeteren van jouw online vindbaarheid. Van content creatie tot de technische optimalisatie, samen gaan we voor groei!

Gerelateerde artikelen.